best html web site maker software


Poliittinen historia

Perheessä on aina seurattu ja oltu myös mukana politiikassa, oma mielenkiinto yhteisten asioiden hoitoon heräsi voimakkaammin nuorena poikana 60-luvun lopulla kuntaliitosten myötä.

Kunnallisvaaliehdokkaana olin kuitenkin ensimmäistä kertaa vasta vuonna 2012 ja silloisella äänipotilla pääsin Tampereella Keskustan 1. varavaltuutetuksi. Olen ollut mukana lähes jokaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa neljän vuoden aikana. Tällä hetkellä toimin valtuustoryhmän puheenjohtajana (2016 alkaen) sekä varajäsenenä Yhdyskuntalautakunnassa sekä sen ympäristö- ja rakennusjaostossa ja jätehuoltojaostossa.

Muita luottamustoimia


Minut on vastikään (2017) valittu Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Pirkan valtuustoon. 


Olen ollut vuosia mukana kylätoiminnassa ja toimin pitkään mm. Terälahden Seutu ry:n puheenjohtajana. Tuona aikana kylä kasvoi runsaamman rakentamisen ansiosta ja sitä kehitettiin myös hankkeiden avulla. Oman kylän lisäksi toimin aktiivisena talkoomiehenä useamman Tampereen yhdistyksen projektissa. 


Tampereen seudun Leader-ryhmän Kantri ry:n johtokunnan varsinaisena jäsenenä olin vuosina 2011–12.


Kylien työryhmä syntyi vuonna 2012 vastustamaan Seutuhallinnon periaatteita hajarakentamisen hallinnasta. Toimin ryhmän puheenjohtajana koko sen toiminnan ajan (vuoteen 2017 saakka). Vaaliteemani 2012 kuntavaaleissakin oli ”Miksei maalle saisi rakentaa?”. Matin puheenvuoroja

Tampereen kaupunginvaltuusto 14.11.2016

Tampere on hyvä kaupunki, täällä on mukava asua, kaupungilla on hyvä imago erityisesti ulkopuolelta katsottuna. Eräässä yritysten vetovoimatutkimuksessa olimme tosin sijalla 134. Me tamperelaiset tunnemme lähemmin tilanteen: nautimme vahvuuksista ja yritämme korjailla ongelmia, niitäkin on. Onneksi jälleen kerran Kämmenniemen terveysaseman lopettaminen peruttiin, tai virheellinen maininta poistettiin budjettitekstistä. Pohjoisen Tampereen asukkaat kiittävät.

Tampereen kaupunginvaltuusto 16.5. 2016

Tampere on vetovoimainen kaupunki. Asukasmäärä kasvaa, asumisen tuet kasvavat, opiskelijat haluavat Tampereelle ja suuret hankkeet seuraavat toinen toistaan. Tunnelihanke on menossa, kansi- ja areena-hanke etenee, Sulkavuoren puhdistamo on suunnitteilla ja syksyllä teette päätöksen ratikan rakentamisesta. Kaikki on siis hyvin, vai onko?

Arto Pirttilahti, kansanedustaja -Huolenpitoa myös metsistä

Huolenpitoa myös metsistä

Keskustan vaaliteema ”Huolenpitoa - Huomennakin” sopii hyvin myös metsienhoitoon. Keskustalaisilla on realistinen suhde luontoon. Keskustalaiseen alkiolaiseen periaatteeseen kuuluu, että tila luovutetaan seuraavalle sukupolvelle paremmassa kunnossa kuin, mitä se on itse saatu. 

Meitä pirkanmaalaisia metsänomistajia on noin 26 000 ja Tampereella heistä asuu noin viitisen tuhatta. Jokainen arvostaa metsiään eri tavalla. Toiselle taloudelliset arvot ovat tärkeämpiä, toiselle taas virkistyskäyttö?

Ota yhteyttä: 0400 317 810 / matti.jarvinen55@gmail.com

Jaa sivu